Angļu valodas lasītprasmes attīstība sākumskolā. - Vaļuma, Nadežda (Latvijas Universitāte, 2006)
Darbā izmantoti 22 literatūras un informācijas avoti, tai skaitā 11 svešvalodā. Darba apjoms 52 ir lappuses. Ir izveidotas trīs tabulas. Darbā ir 31 pielikumi uz 32 lapām. Diplomdarbā gan teorētiski, gan praktiski ir izpētīta angļu valodas lasītprasmes attīstība sākumskolas skolēniem. Diplomdarbā ir teorētiskā daļa, kas sakārtota trīs daļās, un praktiskā daļa. Pirmajā daļā ir izpētīta lasīšana kā process. Otrajā daļā ir aplūkoti faktori, kas ietekmē lasītprasmes apguvi. Trešajā daļā ir izvērtēta rakstisko vingrinājumu loma lasītprasmes apguvē. Praktiskajā daļā ir aprakstīti uzdevumi un vingrinājumi, kuri bija piedāvāti aprobēšanai. un to gaitā iegūtie rezultāti. Balstoties uz teorētiskajām atziņām, izveidoto uzdevumu un vingrinājumu aprobācijas rezultātiem, darba beigās ir noformēti secinājumi.

The Diploma paper is written on the basis of 22 literature and information sources, including 11 in foreign languages. The paper consists of 52 pages. The Diploma paper discusses the development of reading skills of primary school pupils both theoretically and practically. The First chaptwer discusses reading as a process. The second chapter looks upon the factors that influence reading acquisition. The third part evaluates the role of written exercises in acquisition of the reading skill. The practical part describes the study and the tasks asnd exercises performed to develop pupils’ reading skills.
Development of the reading skills in English at junior primary school.
Keywords: Pedagoģija