Eiropas Sociālā fonda projektu finanšu līdzekļu administrēšana un uzskaite Nodarbinātības valsts aģentūras Valkas filiālē - Biziļa, Marika (Latvijas Universitāte, 2008)
Darba autors: Marika Biziļa Darba nosaukums: EIROPAS SOCIĀLĀ FONDA PROJEKTU FINANŠU LĪDZEKĻU ADMINISTRĒŠANA UN UZSKAITE NODARBINĀTĪBAS VALSTS AĢENTŪRAS VALKAS FILIĀLĒ Darba vadītājs: lektore Mg. oec. Ilze Āboliņa Darba saturs: 71.lpp., 2 attēli, 2 tabulas, 3 pielikumi, analizēti 30 literatūras avoti Pētījuma mērķis ir izpētīt Eiropas Sociālā fonda finanšu līdzekļu administrēšanas un grāmatvedības uzskaiti Nodarbinātības valsts aģentūras Valkas filiālē, raksturot projektus, to ieviešanu un īstenošanu, izpētīt attaisnojuma dokumentu noformēšanas prasības, apskatīt darba algas uzskaiti projektos iesaistītajiem darbiniekiem. Rezultātā veiks secinājumus un dos priekšlikumus. Pirmajā nodaļā autors aprakstīs Nodarbinātības valsts aģentūras pamatdarbības normatīvo aktu prasības. Uzskaitīs Nodarbinātības valsts aģentūras reglamentējošos dokumentus, raksturos Nodarbinātības valsts aģentūras pamatdarbību. Otrajā nodaļā raksturos Nodarbinātības valsts aģentūras organizatorisko struktūru. Aplūkos Nodarbinātības valsts aģentūras Valkas filiāles darba organizāciju, un darba uzdevumus. Trešajā nodaļā autors raksturos Nodarbinātības valsts aģentūras budžetu, tā plānošanu, izpildi un kontroli, kā arī izskatīs kārtību kādā valsts budžetā plāno līdzekļus Eiropas Savienības struktūrfondu finansēto projektu īstenošanai un veic maksājumus. Ceturtajā nodaļā autors raksturos Eiropas Savienības politiku attiecībā uz nacionālo programmu un tās projektiem, kurus ievieš un administrē Nodarbinātības valsts aģentūra tai skaitā Valkas filiālē, raksturos Eiropas Sociālā fonda projektus, to būtību un mērķi, kā arī apskatīs to ievešanu Nodarbinātības valsts aģentūras Valkas filiālē. Izskatīs un analizēs dokumentus, kas nosaka Eiropas Sociālā fonda projektu ieviešanu un realizāciju Piektajā nodaļā autors aprakstīs projektu finanšu līdzekļu administrēšanu Nodarbinātības valsts aģentūras Valkas filiālē, apskatīs finanšu līdzekļu plānošanu, projektu izmaksu uzskaite pa izmaksu kategorijām, kā arī aprakstīta NVA filiāļu norēķinu kārtība ar izglītības iestādēm. Raksturos grāmatvedības uzskaiti un organizāciju Nodarbinātības valsts aģentūras Valkas filiālē, raksturotas prasības, kas jāievēro kārtojot un organizējot projektu grāmatvedību, izskatīs attaisnojuma dokumentu apstrādes prasības, izskatīs PVN uzskaites prasības projektu izdevumu attiecināšanai, apskatīs darba algas uzskaiti projektos iesaistītajiem darbiniekiem. Atslēgvārdi: projektu finanšu līdzekļi, administrēšana, grāmatvedības uzskaite

Author: Marika Biziļa Title: EUROPEAN SOCIAL FUND PROJECTS FINANCIAL ADMINISTRATION AND ACCOUNTING IN STATE EMPLOYMENT AGENCY VALKAS BRANCH The learned leader of the work: lecturer Mg. oec. Ilze Āboliņa Work maintenance: 71 pages, 2 images, 2 tables, 2 appendixes, 30 sources literature A research purpose is to probe administer of means of finances of the European Social fund and book-keepings take into account the Employment state agencies in the Valkas branch, to characterize projects their introduction and carry out, to probe design of acquittal documents features, to examine work pays take into account the workers involved in projects. In a result to execute conclusions and to give suggestions. In the first chapter an author will describe the requirements of the Employment state agency basicaction normative acts. Will take into account the Employment state agency regulating documents, in characters the Employment state agency basicaction. In the second department in characters the Employment state agency organizational structure. Will examine the Employment state agencies the Valkas branch work organization, and work tasks. In the third chapter author in characters the Employment state agency budget, his planning, execute and control, as also will look over an order in some state budget plan means carry out of the European Union struktūrfondu financed projects and executes payments. In fourth in chapter author in characters the European Union policy in correlation on the national program and its projects, which the Employment state agency inculcates and administers including in the Valkas branch. Will look over and will analyse documents, what stipulates introduction of projects of the European Social fund and realization In a fifth chapter an author will describe the administer of means of finances of projects Employment state agencies in the Valkas branch, will examine planning of financial means, account of payments of projects on the categories of payments, as also order of calculations of branches of described NVA with educational establishments. In characters take into account book-keepings and the Employment of organizations state agencies in the Valkas branch, requirements, which jāievēro putting in an order and organizing the book-keeping of projects, are characterized, will look over treatment of acquittal documents requirements, will look over take of charges of the PVN account requirement projects, will examine a work pay account the workers involved in projects. Keywords: projects financial means, administration, book-keeping account
European social fund projects financial administration and accounting in state employment agency Valkas branch
Keywords: Ekonomika