Baltijas valstu integrēšanās Frankofonijā - Perro, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2014)
Pētījums koncentrējas uz Baltijas valstu integrēšanos Frankofonijā. Tas pēta vēsturisko un pašreizējo situāciju virzītu uz šo valstu integrāciju Frankofonijā un pēta franču valodas izglītības attīstību Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Darbs parāda, ka Franču valodas mainīgā loma Baltijas valstīs ir atkarīga no vēsturiskajiem faktoriem (it īpaši Lietuvā), ekonomiskajiem, politiskajiem un kultūras faktoriem (Latvijā un Igaunijā). Atslēgvārdi : Baltijas valstis, Frankofonija, franču valoda, izglītība, vēsture, attīstība, pašreizējais stāvoklis

The research focuses on the integration of the Baltic States in the Francophony. It explores the historical and current situation related to these countries in the Francophony and research development of French education in Latvia, Lithuania and Estonia. The research is showing changing role of French language in the Baltic countries depending on historical factors (especially in Lithuania), economic, political and cultural factors (in Latvia and Estonia). Key-words: The Baltic states, the Francophony, French language, education, history, development, the current state
Integration of Baltic States in the Francophony
Keywords: Valodniecība