Pūrisms somu valodā un leksisko internacionālismu somiskie ekvivalenti - Bite, Mārīte (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs "Pūrisms somu valodā un leksisko internacionālismu somiskie ekvivalenti" ir pētījums par pūrima nozīmi Somijā, internacionālismu lietojumu somu valodā, kā arī internacionālismu somisko ekvivalentu (turpmāk- somiskie ekvivalenti) lietojumu. Darba mēķis ir noskaidrot vai stereotips, ka somu valodā gandrīz netiek lietoti internacionālismi, ir patiess. Šajā nolūkā tika veikts pētījums, kurā tika apkopoti lielākajā Somijas ziņu portālā hs.fi (Helsingin Sanomat) publicētajās ziņās esošie internacionālismi, kā arī somiskie ekvivalenti. Lai redzētu atšķirības starp literāro valodu un sarunvalodu, tika apkopoti arī komentāru sadaļā esošie somiskie ekvivalenti un internacionālismi. Tas darīts laika periodā no 1.marta līdz 20.martam 2014.gadā. Atslēgvārdi: pūrisms, internacionālismi, internacionālismu ekvivalenti

Thesis "Purism in Finnish language and Finnish equivalents of lexical internationalisms" is the study of the role of Purim in Finland, usage of Finnish internationalisms as well as the usage of Finnish equivalents. Purpose of work is to find out whether the stereotype that the Finnish hardly use internationalisms is true. For this, information was collected, which summarizes most of the current internationalisms, as well as Finnish equivalents in Finnish news site hs.fi (Helsingin Sanomat). To see the differences between the literary language and the spoken language, was also compiled the comments section of Finnish equivalents and internationalisms. This was done in a certain time period from 1 March to 20 March 2014. Keywords: purism, internationalisms, internationalism equivalents
Purism in Finnish Language and Finnish Equivalents of Lexical Internationalisms
Keywords: Valodniecība