Portāla bis.alise.lv lietotāju iespēju papildināšana - Zamulovica, Marta (Latvijas Universitāte, 2017)
Bibliotēku informācijas sistēma „Alise” (turpmāk BIS „Alise”) ir izplatītākais bibliotēku automatizācijas risinājums Latvijā. Portāls tiek izstrādāts „Tieto Latvia” BIS „Alise” projekta ietvaros. BIS „Alise” portāla lietotāji var atrast informāciju par konkrēto sistēmu, kā arī atrast bibliotēkas, kas šo sistēmu izmanto. Reģistrētajiem lietotājiem ir iespēja lejupielādēt svarīgu informāciju, apskatīt bildes un informāciju par notikušajiem semināriem kā arī pieteikties kursiem. Kvalifikācijas darba „Portāla bis.alise.lv lietotāju iespēju papildināšana” mērķis ir uzlabot esošo bis.alise.lv lietotāju portālu lai tas kļūtu ērtāk lietojams tā lietotājiem gan uz datora, gan viedtālruņiem. Darbs tiek izstrādāts izmantojot Agile izstrādes pieeju.

Library Information System "Alise" (further LIS"Alise") is the most common library automation solution in Latvia. The portal is being developed by "Tieto Latvia" within LIS "Alise" project. LIS "Alise" portal users can find information about the system, as well as find all libraries that uses this system. Registered users are able to download important information, view photos and information on the seminars that are held, as well as apply for courses. Qualification work “Extension of user features for bis.alise.lv portal" is to improve the existing bis.alise.lv portal so that it becomes easier to use it on computers and smartphones. The qualification work is developed using Agile development methodology.
Extension of user features for bis.alise.lv portal
Keywords: Datorzinātne; MVC; HTML; JavaScript; MS SQL; BIS "Alise"