Korporatīvās sociālās atbildības ietekme uz darbinieku iesaistīšanās līmeni starptautiskajās korporācijās - Rudzīte, Linda (Latvijas Universitāte, 2015)
Darbinieku iesaistīšanās līmenis uzņēmumā šobrīd ir viena no apspriestākajām tēmām pasaules biznesa jomas medijos, kas tiek dēvēts par spēcīgāko konkurences priekšrocību biznesa pasaulē. Korporatīvā sociālā atbildība ir vēl viens temats, kas iegūst ar vien augstāku vērtību uzņēmumu un sabiedrības vidū. Pētījuma mērķis ir noskaidrot vai starp šiem diviem aktuālajiem un svarīgajiem faktoriem pastāv būtiska saikne, noskaidrot korporatīvās sociālās atbildības ietekmi uz darbinieku iesaistīšanās līmeni uzņēmuma Accenture Latvijas filiālē un izstrādāt priekšlikumus. Pētnieciskajā darbā iegūtie rezultāti parāda vai korporatīvā sociālā atbildība ir nozīmīgs faktors darbinieku iesaistīšanās līmeņa ietekmēšanā, kā arī dod iespējamos scenārijus citiem uzņēmumiem, kas vēlas ar korporatīvās sociālās atbildības palīdzību ietekmēt darbinieku iesaistīšanās līmeni savā uzņēmumā Darbā ir 96 lapas, 3 galvenās nodaļas, 14 apakšnodaļas, 10 attēli un 14 tabulas.

Employee engagement is one of the most discussed topics in todays business related media, it has been called the strongest competitive advantage in todays business world. Corporate social responsibility is another big topic causing more attention in companies and society. Aim of the thesis is to find whether there is a significant connection between those two factors, clarify corporate social responsibility effects on employee engagement in Accenture Latvia and to make suggestions. Results shown in the research determine corporate social responsibility effects on employee engagement and gives the possible scenarios for other companies, which are planning to rise employee engagement through corporate social responsibility activities. Thesis consist of 96 pages, 3 main chapters, 14 subchapters, 10 pictures and 14 tables.
Corporate social responsibility effects on employee engagement level in international corporations
Keywords: Vadībzinātne; Korporatīvā sociālā atbildība; Darbinieku iesaistīšanās; Starptauriskās korporācijas; Corporate social responsibility