Nosacīti notiesāto personu uzraudzība, kā Valsts probācijas dienesta funkcija - Krivencova, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2012)
Kopš seniem laikiem jēdzieni „noziegums” un „sods” ir nesaraujami saistīti, jo pēc jebkura noziedzīga nodarījuma izdarīšanas seko likumpārkāpēja atbildība – soda izciešana. Autores darba mērķis ir izpētīt Valsts probācijas dienesta uzraudzības funkciju par nosacīti notiesātām personām. Autores darba aktualitāti akcentē aizvien aktuālais jautājums par brīvības atņemšanas aizvietošanu ar alternatīviem soda veidiem un to plašāku piemērošanu. Nosacīta notiesāšana likumpārkāpējam ir vismaigākais kriminālsods salīdzinājumā ar citiem kriminālsodiem, jo ar to tiesa aizstāj citu, bargāku sodu – brīvības atņemšanu, un prasa par to no likumpārkāpēja sabiedrisko normu ievērošanu un atturēšanos no jauniem pārkāpumiem.

Aim of bachelor's thesis is explore the application of supervision of persons, who are conditionally sentenced. When the persons are conditionally sentenced, they must be supervised by a probation officer. In developing of this bachelor's thesis author make a point of conditional sentence application positive aspects, because the offender is not imprisoned and in contact with the prison environment. Conditionally sentenced person does not lose the professional skills and the skills needed in everyday life, remained an emotional contact with the public and it is possible to take care of family.
Conditionally sentenced persons control- the State Probation Service function
Keywords: Juridiskā zinātne