Attieksme pret graffiti un uztvertais sociālais atbalsts pusaudžu un jauniešu vidū. - Pavļenko, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba pētījuma mērķis bija noskaidrot galvenokārt kādas ir sakarības starp attieksmi pret graffiti un uztverto sociālo atbalstu jauniešu un pusaudžu vidū vecumā no 13 līdz 29 gadiem. Papildus mērķim, tika izvirzīti vēl divi pētījuma jautājumi par dzimumatšķirībām un atšķirībām starp graffiti māksliniekiem un jauniešiem, kuri nenodarbojas ar graffiti, attieksmē pret graffiti un uztvertajā sociālajā atbalstā. Pētījumā piedalījās pavisam kopā 94 jaunieši un pusaudži, no kuriem 15 bija graffiti mākslinieki. Empīriskajā pētījumā tika noskaidrots, ka ir atšķirības attieksmē un uztvertajā sociālajā atbalstā no draugu puses starp jauniešiem un pusaudžiem, kas nodarbojas ar graffiti, un jauniešiem, kas nenodarbojas ar graffiti. Taču statistiski nozīmīgas korelācijas starp attieksmi un uztverto sociālo attieksmi netika atrastas. Atslēgas vārdi: attieksme, graffiti, uztvertais sociālais atbalsts, jaunieši, pusaudži

The goal of bachelor’s paper was to find out the connection between the attitude towards graffiti and perceived social support among youngsters and adolescents aged 13 to 29. Besides the main goal of the paper, two additional questions about gender differences and differences between graffiti artists and those youngsters who are not engaged in graffiti were set. Total amount of 94 youngsters and adolescents participated in the research, 15 of them being graffiti artists. It was concluded in the empiric research that there are differences in attitude and perceived social support from friends among youngsters and adolescents who are engaged in graffiti and those who are not. However, statistically significant correlation between attitude and perceived social support were not found. Key words: attitude, graffiti, perceived social support, youngsters, adolescents
Attitude towards graffiti and perceived social support among adolescents and young people
Keywords: Psiholoģija