Instagram platformas reklāmas izmantošana jaunuzņēmuma reklamēšanā - Oltjanu, Darja (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba “Instagram platformas reklāmas izmantošana jaunuzņēmuma reklamēšanā” mērķis ir palielināt uzņēmuma “Pilates Story” potenciālo klientu skaitu, izmantojot divas uzņēmuma profila reklamēšanas metodes Instagram platformā. Tika analizēta interneta lietotāju statistika Latvijā, veikta aptauja par Instagram vietnes lietošanu, kā arī izveidoti studijas potenciālo klientu portreti. Lai sasniegtu mērķauditoriju, tika izveidota Boost reklāma reels veidā un sadarbība ar influenceri. Darba gaitā tika noteikta “Pilates Story” studijas mērķauditorija, kā arī izvēlēta reklāma, kas piesaistīja vairāk Instagram sekotāju. Pēc reklāmas palaišanas datiem tika secināts, ka influencera reklāma piesaistīja 250 potenciālus klientus studijas Instagram profilām, savukārt Boost reklāma pienesa 200 sekotāju.

The aim of the bachelor's thesis "Using Instagram advertising to promote a startup" was to increase the number of potential clients of Pilates Story by using two methods of advertising the company's Instagram profile. The statistics of internet users in Latvia was analyzed, a survey on Instagram usage was conducted and portraits of potential clients of the studio were created. In order to reach the target audience, boost advertising in the form of videos and cooperation with Influencers was created. Pilates Story's target audience was identified and ads were chosen that attracted more Instagram followers. After running the ads, it was found that the Influencer Ads brought 250 leads to the studio's Instagram profiles and the Boost Ad brought 200 followers.
Using Instagram platform advertising to promote your startup
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Instagram reklāma; Influencera reklāma; Mērķauditorijas noteikšana; Instagram advertising; Influencer ads