Elektronisko darba lapu un simulāciju izmantošana ķīmijas apguvē 8.klasē. - Kreitāle, Vika Viktorija (Latvijas Universitāte, 2023)
Elektronisko darba lapu un simulāciju izmantošana ķīmijas apguvē 8.klasē. Kreitāle V. V., darba vadītāja Mag.chem. Gaile I.. Bakalaura darbs, 50 lappuses, 37 attēli, 2 tabulas, 30 literatūras avoti, 10 pielikumi. Darbs veikts latviešu valodā. Darba mērķis ir eksperimentālajā pētījumā noskaidrot, kā elektronisko darba lapu un simulāciju izmantošana pilnveido mācību saturu. Literatūras analīzē tiek aplūkotas tehnoloģiju, tajā skaitā simulāciju un elektronisko darba lapu, priekšrocības, trūkumi un kā ķīmijas mācību apguvē ir iespējams izmantot digitālos risinājumus. Apkopoti latviski pieejamie resursi par simulāciju izmantošanu. Izveidotas un aprobētas mācību stundas, kurās tiek lietotas elektroniskās darba lapas un simulācijas. Analizējot aptauju rezultātu saistību ar mācību sasniegumiem, tematos “No kā sastāv vielas?”, “Kā notiek vielu pārvērtības?” un “Kāpēc skābes un bāzes ir pretstati?” ir vērojama vāja sakarība starp skolēnu mācību sniegumiem un to, cik ļoti gan simulācijas, gan elektroniskās darba lapas palīdzēja apgūt mācību tematu.

The Use of Electronic Worksheets and Simulations for Learning Chemistry in the 8th Grade. Kreitāle V. V., work supervisor Mag.chem. Gaile I.. Bachelor thesis, 50 pages, 37 images, 2 tables, 30 iterary sources, 10 appendices. Work was done in latvian language. The aim of the work is to find out in an experimental study how the use of electronic worksheets and simulations improves the learning process. The literature analysis examines technologies, including the advantages and disadvantages of using electronic worksheets and simulations and how it is possible to use digital solutions while learning chemistry. Collected available resources in latvian about the use of simulations. Lessons using electronic worksheets and simulations have been made and tested. While analyzing the connection between survey results and learning achievements, in the topics “What do substances consist of?”, “How does substance transformations take place?” and “Why are acids and bases opposites?” can be seen a weak relationship between students’ learning achievements and the extent to which both simulations and electronic worksheets helped to learn the learning topic.
The use of electronic worksheets and simulations for learning chemistry in the 8th grade.
Keywords: Izglītības zinātnes; Ķīmija; Elektroniskās darba lapas; Simulācijas; Mācību sasniegumi