Otrējo spirtu dinamiskā kinētiskā sadalīšana - Balkaitis, Simonas (Latvijas Universitāte, 2019)
Antrinių alkoholių dinaminė kinetinė rezoliucija. Simonas Balkaitis. Darbo vadovas: Dr. chem. Artis Kinēns. Magistrinį darbą sudaro 63 puslapiai, 10 iliustracijų, 31 schema, 14 lentelių, 1 lygtis, 53 literatūros šaltiniai. Darbas parašytas anglų kalba. Pirmiausia buvo ištirta antrinių alkoholių racemizacija įvairių iridžio, rutenio ir geležies katalizatorių pagalba. Tuomet, racemizacijai tinkamiausiuose tirpiklių variantuose buvo tiriama alkoholių kinetinė rezoliucija. Gauti duomenys buvo panaudoti naujos dinaminės kinetinės rezoliucijos procedūros paieškose.

Dynamic kinetic resolution of secondary alcohols. Simonas Balkaitis. Supervisor: Dr. chem. Artis Kinēns. Master’s thesis contains 63 pages, 10 figures, 31 scheme, 14 tables, 1 equation, 53 literature references. Written in English. First, secondary alcohols’ racemisation by various iridium, ruthenium and iron catalysts was investigated. Next, kinetic resolution of alcohols in most suitable (for racemisation) solvents was explored. With this knowledge in hands, a new procedure for dynamic kinetic resolution was sought.
Dynamic kinetic resolution of secondary alcohols
Keywords: Ķīmija; ruthenium; iridium; Dynamic kinetic resolution; racemisation; kinetic resolution