Tirdzniecības tīkla „RIMI LATVIA” finanšu darbības analīze un novērtējums - Guščina, Olga (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba autore Olga Guščina izvēlējās tēmu ”Tirdzniecības tīkla „Rimi Latvia” finanšu darbības analīze un novērtējums”. Maģistra darba mērķis ir izpētīt finanšu analīzes rādītāju teorētiskos aspektus un nepieciešamību - uz tā pamata veikt SIA „Rimi Latvia” finansiālā stāvokļa analīzi un novērtējumu, noskaidrot galvenās problēmas un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma perspektīvai attīstībai. Maģistra darba teorētiskajā daļā tiek analizēti finanšu analīzes rādītāji un mazumtirdzniecības nozare Latvijā. Praktiskajā daļā tiek analizēti un novērtēti SIA „Rimi Latvia” finanšu pārskati no 2008. līdz 2011. gadam, kā arī salīdzināti SIA „Rimi Latvia” galvenie finanšu rādītāji ar vidējiem rādītajiem mazumtirdzniecības nozarē. Darbs rakstīts latviešu valodā, tā apjoms ir 87 lappuses, tajā ir 30 tabulas, 6 pielikumi un izmantoti 30 literatūras un citi informācijas avoti. Atslēgas vārdi: finanšu analīze, novērtējums, analīze, finanšu analīzes rādītāji.

The master’s goal is to explore theoretical aspects and necessity of the financia analysis and financial ratios. Taking for the base the theoretical aspects of the financia analysis, to make Ltd. “Rimi Latvia” financial analysis and evaluation, to clarify and to develop offers for successful company development. The master’s theoretical part consists financial analysis ratios and the construction sector in Latvia analysis. The master’s practical part consists of Ltd. “Rimi Latvia financial data analysis for 2008 - 2011, an comparison with average retail branch sector’s financial ratios. The master’s work is written in the Latvian language, there are 87 pages, 30 sources of the literature, 30 tables and 6 attachments in it. Keywords: the financial analysis, estimation, the analysis, the analysis of financial indicators.
The financial analysis and assessment of distribution network LLC “Rimi Latvia”
Keywords: Ekonomika