Izglītības eksporta nozīme Latvijas ekonomikā; Āzijas aspekti - Irbenieks, Dagnis (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā „Izglītības eksporta nozīme Latvijas ekonomikā: Āzijas aspekti” ir izpētīti Latvijas augstskolu izglītības eksporta īstenošanas priekšnosacījumi saistībā ar Āzijas valstīm un izanalizēta to ietekme uz Latvijas ekonomiku. Pirmajā nodaļā apskatīts izglītības pakalpojumu eksporta teorētiskais pamatojums. Otrajā nodaļā veikta augstskolu izglītības eksporta dinamikas un struktūras analīze pasaules, Eiropas un Latvijas griezumā, kā arī apskatītas Āzijas izglītības atšķirības. Trešajā nodaļā veikts pētījums par Latvijas augstskolu piedāvāto eksportējamo izglītību, un analizēts ārzemju studentu viedoklis par Latvijas izglītību. Bakalaura darba apjoms ir 97 lpp. Darbā iekļauti 23 attēli, 13 tabulas, un 6 pielikumi.

In the bachelor’s thesis „The role of education export in the economy of Latvia: Asian aspects” research has been done about preconditions of education export, applied by institutions of higher education in Latvia, in connection with Asian aspects and analyse its impact on the economy of Latvia. The first chapter describes the theoretical statement of education export service. The second section focuses on the analysis of institutions of higher education export dynamics and structure in world, Europe and Latvia and also the Asian education differences. The third chapter consists of research about the education of Latvia, provided by institutions of higher education, which is offered to international students, including the analysis of their opinion. The bachelor’s thesis consist of 97 pages and includes 23 pictures, 13 tables and 6 additions.
The role of education export in the economy of Latvia: Asian aspects
Keywords: Ekonomika; pakalpojumu eksports; starptautiskā izglītība; izglītības eksports; struktūra un dinamika; Latvijas augstskolas