Redzes rakstura novērtēšana datorizētajā redzes skrīningā - Yankilov, Khaya Hely (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 22 lapaspusēm. Tas satur 20 attēlus, 1 tabulu un 50 atsauces uz literatūras avotiem. Pētījuma mērķis bija datorizētās redzes skrīninga iekārtas EYEDOO redzes rakstura testa aprobācija. Darba uzdevumi bija: novērtēt 50 pētījuma dalībnieku redzes raksturu, izmantojot datorizēto testu, novērtēt redzes raksturu bērniem, izmantojot TNO testu, un salīdzināt rezultātus. Saskaņā ar pētījuma rezultātiem bija grūtības atšķirt monokulāru alternējošu redzi no monokulāras redzes vai vienlaicīgas redzes, bet var atlasīt bērnus ar binokulāro redzi, kas ir norma, un bez tā. EYEDOO datorizēta redzes rakstura testa aprēķināta jutība un specifiskums ir 96 %, kas nozīmē, ka testu var izmantot redzes skrīningā.

The bachelor thesis is written in Latvian on 22 pages. It contains 20 figures, 1 table and 50 references to literature sources. The aim of the study was the validation of the computerised vision screening device EYEDOO binocular vision test. The objectives were: to assess the assessment of suppresion of 50 study participants using the computerised test; to assess the assessment of suppresion of children using the TNO test; and to compare the results. According to the results of the study, it was difficult to distinguish between monocular alternative vision and monocular vision or diplopia, but children without and with binocular vision, which is the norm, could be selected. The EYEDOO computerised binocular vision test has an estimated sensitivity and specificity of 96%, which means that the test can be used for vision screening.
The Assessment of Suppression by the Computerised Vision Screening
Keywords: Fizika; redzes raksturs; binokulāras redzes traucējumi; TNO testa IV plate; redzes skrīnings; datorizētā redzes skrīninga programma