Multidimensionālas datubāzes konfigurēšanas un lietošanas iespējas lielapjoma datu analīzei Essbase platformā - Skačkova, Aurika (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā tiek aprakstīts un analizēts eksistējošs Zviedrijas bankas Hyperion Essbase lielapjoma datu apstrādes risinājums, ar mērķi izpētīt problēmas, ar kurām nākas saskarties ikdienas darbā, un piedāvāt iespējamos problēmu risinājumus. Lai īstenotu darba mērķi, tiek veikta tiešsaistes analītiskās apstrādes tehnoloģijas izpēte, kā arī noteiktas tās priekšrocības un trūkumi. Tiek sniegts ieskats Hyperion Essbase platformā, uz kuras balstās ieviestais risinājums, kā arī tiek aprakstīta lielu uzņēmumu analītikas būtība, lai attēlotu saikni starp tehnisko un funkcionālo pusēm. Par izpētes metodēm kalpoja autores empīriskā pieredze, kas tika iegūta, piedaloties starptautiskos IT izstrādes projektos, kā arī darbs ar dažādiem informācijas avotiem.

This thesis is dedicated to analysis of the existing Hyperion Essbase Business Intelligence large - scale solution which is used by a Swedish bank. The main objective is to identify existing technical issues and present a set of recommendations and instructions that could help to resolve them. In order to achieve designated objectives, author explored online analytical processing technology and its main advantages and disadvantages. An overview regarding Hyperion Essbase platform and Enterprise Level analytics has been provided to highlight how technical and functional parties are connected to each other. Author used various thematic literature sources and her own empirical experience, gained during participation in international software development projects, to achieve declared targets.
Multidimensional database configuration and usage possibilities for large-scale data analysis using Essbase platform
Keywords: Datorzinātne