Personu, kurām ir tiesības uz aizstāvību, liecības kriminālprocesā - Freiberga, Kristiāna Annija (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma “Personu, kurām ir tiesības uz aizstāvību, liecības kriminālprocesā” sniedz vispārīgu ieskatu personu, kurām ir tiesības uz aizstāvību procesuālo statusu un šo personu sniegto liecību izpratnē. Darbā tiek apskatīta personu, kurām ir tiesības uz aizstāvību liecību iegūšanas veidi un šo personu kriminālprocesuālās tiesības attiecībā uz liecību sniegšanu kriminālprocesa gaitā. Darba ietvarā ir apskatīti un analizēti gaidāmie fundamentālie grozījumi attiecībā uz personām, kurām ir tiesības uz aizstāvību liecību saturu, nosakot, ka personām, kurām ir tiesības uz aizstāvību, būs jāsniedz patiesas liecības, ja tās izmantos savas tiesības liecināt.

Bachelor paper theme “Testimonies of person who has the right to defence in criminal proceedings” provide general insight into procedural statuss and testimonies of person, who has the right to defence. In Bachelor paper the author has looked into ways how to take testimonies of person, who has right to defence in criminal proceedings and their fundamental rights giving testimonies. In Bachelor paper the author has looked and analyse forthcoming fundamental amendments about obligation of giving true testimony if person, who has right to defence in criminal proceedings uses his rights to testify.
Testimonies of persons, who have the right to defence in criminal proceedings
Keywords: Juridiskā zinātne; persona, kurai ir tiesības uz aizstāvību/person who has right to defence; kriminālprocesuālās tiesības/fundamental rights; apzināti nepatiesas liecības/knowingly given false testimony; kriminālatbildība/criminal liability