Mežciršanas uzskaites sistēma - Grigals, Valts (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darba ietvaros tika izgatavota un izstrādāta pēc uzņēmuma VIRŠI AG pasūtīta programmatūra mežciršanas progresa uzskaitē. Uzņēmums nodarbojas ar mežu ciršanu un kokmateriālu tirdzniecību. Šo darbu pārvaldē iztrūkst organizētības, jo saziņa starp darbiniekiem un darbu vadītāju notiek tiešā veidā, kur darbu vadītājs manuāli piefiksē katras cirsmas izmaiņas izklājlapā. Šī kvalifikācijas darba mērķis ir rast risinājumu organizācijas iztrūkumam, radot centralizētu sistēmu darbinieku atskaišu piefiksēšanā un cirsmu stāvokļu attēlošanā. Šī darba rezultāts ir tīmekļa vietne. Tīmekļa vietne nodrošina grafisku, sakārtotu saskarni ar datubāzi, kur tiek uzglabāta uzņēmuma aktuālā informācija, un serverī uzglabājamiem pielikuma failiem, kā arī autentifikācijas un autorizācijas sistēmu. Darbs izstrādāts, izmantojot tikai standarta HTML, CSS, MySQL, PHP un JavaScript tehnoloģijas.

This work describes the software specifications of an inventory system meant to keep track of forestry logging activities as requested by the Farmer’s Union VIRŠI AG. The system intends to ease the manual labour involved in the task management position, as at this time all inventory logs are managed by hand via Whatsapp groups, in which the workers report on their progress, and rewriting said data into a spreadsheet. The goal of this qualification project is to find a solution to the current disordered situation, by creating a unified, centralised system for storing, accessing, modifying and overviewing the reports made by the workers. The result of this project is a web page. This web page will act as an organized and simple-to-use graphical user interface for a database, which will store all information about the enterprise behind an authentication system. This project has been created using standard HTML, CSS, MySQL, PHP and JavaScript technologies.
Forestry logging inventory system
Keywords: Datorzinātne; mežciršana; cirsmas; uzskaites sistēma; atskaites; tīmekļa vietne