Cēsu rajona bibliotēku attīstība no pirmsākumiem līdz 1945.gadam - Priedīte, Anda (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darbs „Cēsu rajona bibliotēku attīstība no pirmsākumiem līdz 1945.gadam” apkopo ziņas par pirmajām Cēsu rajona bibliotēkām, kuras dibinātas 19.g.s. beigās, 20.g.s. sāk., to darbību līdz 2. Pasaules kara beigām, t.i., 1945.gadam. Darbā apkopota informācija par šo bibliotēku darbību, attīstību un nozīmi latviešu tautas kultūras un izglītības līmeņa celšanā, ziņas par fonda sastāvu, lasītāju skaitu, bibliotēkas rīkotajiem pasākumiem.

Bachelor work „Development of libraries in Cesu district from the beginning till year 1945.” summarize information about development of libraries in Cesu district from the end of the 19th century and beginning of 20th century till The Second Great War. Summarize information about development and activities of these libraries. Emphasize libraries large meaning of rising educational and culture level to Latvian people.
Development of libraries in Cesu district from the beginning till 1945
Keywords: Komunikācijas zinātne