Izglītības kvalitātes sekmēšana profesionālās vidējās izglītības iestādēs,atbilstoši mūsdienu darba tirgus prasībām. - Brūmane, Gunta (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbā izskatītais jautājums ir aktuāls un teorētiskajā līmenī apkopo informāciju par Latvijas likumdošanas bāzi, kas kalpo par pamatu profesionālās izglītības iestāžu darba kvalitātes uzlabošanai un nodrošina izglītības atbilstību darba tirgus prasībām. Tika analizēti likumdošanas akti, kas runā par Latvijas darba tirgus situāciju, darba tirgus mijiedarbību ar profesionālās vidējās izglītības sistēmas iestādēm. Maģistra darbā profesionālās izglītības kvalitātes jautājumam ir veltīts izvērsts pētījums. Faktoloģiskais materiāls veidots apkopojot pētījuma rezultātus, intervijas un citus klātienes pasākumos iegūtus materiālus. Darba gaitā iegūta informācija par sadarbību ar sociālajiem partneriem. Maģistra darbā izvērtēts profesionālās izglītības iestādes patreizējais darba kvalitātes līmenis un norādīts uz esošajiem trūkumiem. Maģistra darba pētījumos iegūtā informācija apkopota darba secinājumu un priekšlikumu sadaļās.

The problem analyzed in Masters paper is actual and in theoretical level it summarizes the information about the Latvia’s legislative basis, which is being used as a base for improving the quality of work of the professional education schools and is ensuring the accordance of the education to the requirements of the labour market. The legislative acts, which are covering the situation of the Latvian labour market, as well as the interaction between the labour market and the professional secondary education system schools, were analyzed. The deeper research is made about the questions of the professional education quality. The Factological material is set up, summarizing the results of the research, interviews and other materials, which were acquired during the presence in different arrangements. During the work, the information about the cooperation with social partners is obtained. In the Masters paper the level of present work quality is being analyzed, as well as there is a clear indication to the existing shortages. The obtained information during the preparation of Masters paper is summarized in conclusions and proposal chapters.
Promoting the quality of professional education in Secondary education institutions according to the demands of modern labour market.
Keywords: Pedagoģija