Latvijas izvietoto franšīzes uzņēmumu attīstības iespējas virzieni - Popmanis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2013)
Autora izvēlētais bakalaura darba temats ir „Latvijas izvietoto franšīzes uzņēmumu attīstības iespējas virzieni”. Šī bakalaura darba mērķis: izprast franšīzes tendences Latvijā, to attīstību un iespējas kādas ir Latvijas uzņēmumiem šajā sfērā. Bakalaura darba mērķa sasniegšanai izvirzīti sekojoši darba uzdevumi: 1.Izpētīt LR normatīvos aktus, kas attiecas uz franšīzi un tās ieviešanu, kā arī citu pieejamo teorētisko literatūru par šo tēmu; 2.Izpētīt piecu Latvijas franšīzes uzņēmumu pēdējo trīs gadu ekonomiskos rādītājus un to attīstības tendences; 3.Izdarīt secinājumus, kā arī izvirzīt priekšlikumus darbā pētāmo Latvijas franšīzes uzņēmumu ekonomisko rādītāju uzlabošanai. Bakalaura darba pētījuma metodes: statistiskās un saimnieciskās darbības analīzes, prognozēšanas metodes, kā arī socioloģiskās metodes. Bakalaura darbam ir 61 lpp, tajā iekļauti 6 attēli un 13 tabulas, 18 pielikumi, kā arī 29 izmantotās literatūras avoti.

Bachelor thesis topic is "Latvian deployed franchise business development directions." This bachelor's goal: to understand the trends in Latvian franchise, their development and potential for Latvian companies in this field. To achieve the goal, author raised the following tasks: 1.Explore Latvian laws and regulations relating to the franchise and its implementation, as well as other available theoretical literature on this topic; 2.Explore five Latvian franchise companies in the last three years of economic indicators and their development trends; 3.Draw conclusions, and to make proposals to study the work of Latvian franchise business economic improvement. Bachelor thesis research methods: statistical and economic analysis, forecasting methods, and sociological methods. Bachelor’s work consists of page 61, includes 6 figures and 13 tables, 18 appendixes, and 29 references sources.
Latvian franchise company developen potentialities
Keywords: Vadībzinātne