Savas identitātes izrādīšana sociālajā tīklā “instragram.com”: Latvijas slavenību piemēru analīze - Kalniņa, Elīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba „Savas identitātes izrādīšana sociālajā tīklā Instagram: Latvijas slavenību piemēru analīze” mērķis ir atklāt, kā Latvijas slavenības izrāda savu identitāti sociālajā tīklā Instagram. Darba teorētiskajā daļā aplūkota identitāte, sevis izrādīšana, vizuāls vēstījums, slavenības, sociālie tīkli un Instagram. Ar kvalitatīvu kontentanalīzi un daļēji strukturētu interviju palīdzību noteikta Latvijas slavenību: Laura Reinika, Ralfa Eilanda, Samantas Tīnas, Agneses Rakovskas, Denisa Ševeļova un Markusa Rivas savas identitātes izrādīšanas iezīmes sociālajā tīklā Instagram. Pētījuma rezultātā secināts, ka sociālais tīkls Instagram galvenokārt funkcionē sava labāka arējā tēla izrādīšanai un popularitātes veicināšanai. Lai sekotājos izraisītu interesi, tiek ievietots liels skaits attēlu, kas indivīdus izrāda kā „pārākus”. Kā arī izceļot savu fizisko pievilcību un seksualitāti. Sevi atkkailinātu un daļēji ģērbtu izrāda 28,03% gadījumos, bet izaicinājumu pauž 7, 39% gadījumu no visiem ievietotajiem attēliem.

The aim of bachelor „Self Identity Presentation in Social Newtork Site Instagram: Case Study of Latvian Celebrities" thesis is to discover how the Latvian celebrities are showing their identity in the social network Instagram. The theoretical basis includes the presentation of self, identity, visual communication, celebrities, social networks and Instagram. The qualitative content analysis and semi-structured interviews determined Latvian celebrities: Lauris Reiniks, Ralfs Eiland, Samanta Tīna, Agnes Rakovska, Denniss Ševeļovs and Markus Riva their identity exhibition features the social network Instagram. The study found that the social network Instagram mainly operates its best external display for image and popularity to promote. Followers to arouse interest, is placed in a large number of images that show how superior individuals. As well as highlighting their physical attractiveness and sexuality. Exposing themselves partly dressed 28,03% of cases, but the seduction is observed in 7, 39% of all of illustrations.
Self identity presentation in social network site “instagram.com”: case study of Latvian celebrities
Keywords: Komunikācijas zinātne