Lauksaimniecības nozares attīstība Latvijā - Ozoliņš, Krišjānis (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs satur: 82 lpp., 19 tabulas un 7 pielikumus. Pēdējā laikā dzirdamas plašas diskusijas par Latvijas un visas pasaules ekonomisko situāciju un nākotnes prognozēm. Pašreizējais stāvoklis tiešā veidā ietekmē visas tautsaimniecības sfēras tai skaitā arī Lauksaimniecību, kas ir viena no izplatītajiem ražošanas nozarēm pasaulē. Bakalaura darba mērķis ir izanalizēt Latvijas lauksaimniecības stāvokli, noskaidrot attīstību raksturojošos rādītājus, kā arī veikt to nākotnes attīstības prognozes. Autors darbā analizē Lauksaimniecības stāvokli Latvijā, veic daudzfaktoru analīzi, lai prognozētu attīstības rādītāju izmaiņas tuvākā nākotnē. Galvenās prognozes liecina, ka pēdējos gados notikusi strauja sektora attīstība, taču tuvākajā laikā gaidāms grūtāks periods.

Bachelor consists of: 82 p., 19 tables, 28 illustrations and 7 appendixes Lately there is a wide range discussions about Latvian and world economical situation and future forecasts. Current situation directly affects all economic sectors including agriculture witch is one of the common manufacturing sector in world. The scope of bachelor is to analyse Latvian agriculture condition, to find out development describing indicators and to make future development forecasts. Author makes Latvian agriculture analysis and multiple regression to forecast short term development describing indicator changes. Main research shows that the sector had been fast growing but in the future will be tough period.
Latvian agricultural sector development
Keywords: Vadībzinātne