Ilgtermiņa ieguldījumu uzskaites un izmantošanas analīze SIA "Print" - Lauce, Agnese (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba tēma – “Ilgtermiņa ieguldījumu uzskaites un izmantošanas analīze SIA “Print””. Ilgtermiņa ieguldījumu uzskaite ir viens no sarežģītākajiem procesiem grāmatvežu darbā, tam nepieciešamas plašas zināšanas un radoša pieeja, jo normatīvā bāze var tikt interpretēta dažādi. Maģistra darba mērķis ir izpētīt ilgtermiņa ieguldījumu uzskaites un novērtēšanas kritērijus, konstatēt aktuālās problēmas SIA “Print” grāmatvedībā, kā arī darba noslēgumā izstrādāt priekšlikumus SIA “Print” ilgtermiņa ieguldījumu uzskaites metožu pilnveidei. Darbā autore konstatējusi virkni problēmu SIA “Print” pamatlīdzekļu uzskaitē un izstrādājusi priekšlikumus to risināšanai. Darbā izmantota bibliogrāfiskie avoti, interneta resursi, normatīvā bāze, materiāli par SIA “Print” finanšu rādītājiem.

Master's Thesis – “Long-term investment policy and use analysis at the “Print” Ltd.” The one of the most complex process in the accounting job is long-term investment accounting. It needs a lot of knowledge and creative approach because of the different interpretation of the legislative base. The purpose of the Master is to explore criteria of the long-term investments accounting and evaluation to identify actual problems in the „Print” Ltd. accounting and at the end of the Master to develope proposals of the improving the long-term investment accounting methods. The author has identified a lot of problems in the long-term investments accounting and has made proposals for solving them. In the master there are used bibliographic sources, Internet resources, legislative base materials of "Print" Ltd. financial performance.
Long-term investment policy and use analysis the "Print" Ltd
Keywords: Ekonomika; Ilgtermiņa ieguldījumi; uzskaites kārtība; novērtēšanas kritēriji; uzskaites metožu pilnveidošana