Fiziskās īpašības - lokanības attīstīšanas iespējas pamatskolas sporta stundās - Vilciņš, Nauris (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarbs ir par fiziskās īpašības- lokanības attīstīšanas iespēju pamatskolā sporta stundās. Diplomdarba mērķis ir noskaidrot, kādas ir lokanības attīstīšanas iespējas pusaudžiem sporta stundās, izstrādāt sporta stundas un aprobēt lokanības attīstīšanas vingrinājumus. Darbs sastāv no ievada, teorētiskās, praktiskās daļas, nobeiguma un pielikuma. Teorētiskajā daļā tiek analizēta literatūra par lokanības teorētiskajiem aspektiem, lokanības un stiepšanās pilnveidošanas pamatiem, pusaudžu vecumposma īpatnībām un lokanības attīstīšanas iespējām sporta stundās. Praktiski pētnieciskajā daļā ir pētījuma rezultātu apkopošana un analīze.

Degree work’s theme is about Physical characteristics to develop flexibility in sports lessons in elementary school. Degree work’s purpose is to find out what are the flexibility of the development opportunities for teenagers sports lessons, develop sports lessons and approve the development of flexibility exercises. The work consists of introduction, theoretical, practical part, and the final point. Theoretical part gets analyzed theoretical aspects of flexibility, flexibility and stretching improving fundamentals, teenage features and flexibility of development opportunities for sports lessons. Practical research part of the study results are compiled and analyzed.
Physical characteristics to develop flexibility in sports lessons in elementary school
Keywords: Pedagoģija; Pusaudži; Sporta stunda; Vingrinājumi lokanībai; Lokanība