Projekts Uzņēmuma "Intercambio" izveidošana - Brice, Marina (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba projekts ir skaidrās naudas ārvalstu valūtas pirkšanas un pārdošanas uzņēmuma SIA Intercambio izveidošana. Ja gribi kļūt bagāts, tev jakļūst par uzņēmuma īpašnieku un par investoru. Valsts ekonomikā uzņēmumi ir galvenais tautsaimniecības faktors. Uzņēmumi ražo produktu, kas ir gan preces, gan pakalpojumi, kā arī pārdod tos, veidojot saikni starp darbiniekiem, līdzekļiem un patērētājiem. Maģistra darba projekta mērķis ir izveidot stabilu uzņēmumu, kas strādās efektīvi un piedāvās kvalitatīvos un drošus finanšu pakalpojumus, nodrošinot pieņemamu cenu abām pusēm, kā arī ērtus apstākļus pakalpojumu sniegšanai. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi un izveidotu projektu, nepieciešams veikt šādus uzdevumus: •definēt projekta ideju un aktualitāti; •sniegt uzņēmuma juridiskās formas aprakstu un pamatojumu; •noteikt uzņēmuma nosaukumu un atrašanās vietu; •aprakstīt uzņēmuma pamatlīdzekļus un pamatkapitālu; •paskaidrot uzņēmuma organizatorisko struktūru un darbinieku pienākumus; •veikt nozares izpēti un analīzi; •izpētīt nozares tiesisko regulējumu; •veikt uzņēmuma darbības raksturojumu; •raksturot uzņēmuma mārketinga stratēģiju; •veikt potenciālo klientu un konkurentu analīzi; •novērtēt uzņēmuma konkurētspēju; •noteikt projekta mērķus un uzdevumus; •aprakstīt projekta īstenošanas plānu un resursus; •izveidot projekta finanšu plānu; •noteikt pieņēmumus, uz kuriem balstīta finanšu prognoze; •izveidot ieņēmumu plānu; •sastādīt peļņas vai zaudējumu un naudas plūsmas pārskatus; •izveidot uzņēmuma bilanci un projekta atmaksāšanas plānu; •veikt projekta risku identifikāciju un to samazināšanas pasākumu noteikšanu; •veikt projekta risku novērtējumu.

The project of Master's work is company SIA Intercambio establishment which works with cash currency exchange. If you want to be rich, you need to become a business owner and an investors. In the national economy companies is a key economic factor. Companies producing products that are both goods and services, as well as sell them, forming a link between employees, resources and customers. Master's thesis project is to develop a solid business that will work effectively and offers high-quality and secure financial services, providing reasonable price for both parties, as well as the comfortable conditions for the provision of services. To achieve the aim and create a project, you need to perform the following tasks: •define the project idea and actuality; •provide legal status description and justification; •establish the company's name and location; •describe the company's assets and the capital stock; •explain the company's organizational structure and employees; •carry out industry research and analysis; •investigate the regulatory framework; •carry out the characteristics of the company; •describe the company's marketing strategy; •carry out a potential customer and competitor analysis; •to evaluate the competitiveness of the company; •to identify project goals and objectives; •describe the project implementation plan and resources; •establish the project's financial plan; •to identify the assumptions that underpin the financial forecast; •create a revenue plan; •preparation of profit and loss and cash flow statements; •create a balance sheet and repayment of the project plan; •carry out project risk identification and reduction measures; •carry out a risk assessment of the project.
Project Company "Intercambio" establishment
Keywords: Finanses un kredīts