Kristiana Brektes rāmējumi periodā no 2021. gada augusta līdz 2021. gada decembrim ziņu portālos “LSM.lv”, “Delfi.lv”, “TVNET.lv”, “Apollo.lv”, “Jauns.lv”, “LA.lv” un “nra.lv” - Lazdiņa, Agnija (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba “Kristiana Brektes rāmējumi periodā no 2021. gada augusta līdz 2021. gada decembrim ziņu portālos “Lsm.lv”, “Delfi.lv”, “Tvnet.lv”, “Apollo.lv”, “Jauns.lv”, “La.lv” un “Nra.lv”” mērķis ir noskaidrot ziņu portālu “LSM.lv”, “Delfi.lv”, “TVNET.lv”, “Apollo.lv”, “Jauns.lv”, “LA.lv” un “nra.lv” izmantotos rāmējumus publikācijās, kas atrodamas pēc atslēgvārdiem “Kristians Brekte”. Darba teorētiskā daļa ietver interneta ziņu medijus, Latvijas mediju vidi, sabiedriskos un komerciālos medijus, kultūras žurnālistiku, kultūras mediatizāciju, žurnālistikas pamatprincipus, rāmējuma pieeju un hronoloģisku notikuma aprakstu. Metodoloģija sastāv no rāmējuma analīzes, kvalitatīvās un kvantitatīvās kontentanalīzes, un daļēji strukturētās intervijas. Pētījuma rezultāti liecina par ziņu portālu vēlmi koncentrēties uz konfliktsituāciju atspoguļojumu, ar mērķi piesaistīt lielāku auditoriju, kas portālu patērētājiem rada nepilnīgu vai sagrozītu iespaidu par Kristianu Brekti.

The aim of the bachelor’s thesis “Framing of Kristians Brekte from August 2021 to December 2021 in the news portals “LSM.lv”, “Delfi.lv”, “TVNET.lv”, “Apollo.lv”, “Jauns.lv”, “LA.lv” and “nra.lv”” is to identify frames used by news portals “LSM.lv”, “Delfi.lv”, “TVNET.lv”, “Apollo.lv”, “Jauns.lv”, “LA.lv” un “nra.lv” found under the keywords “Kristians Brekte”. The theoretical part of the thesis consists the internet news media, the Latvian media environment, public and commercial media, cultural journalism, mediatization of culture, basic principles of journalism, the framing approach, and a chronological description of the event. The methodology consists of framing analysis, qualitative and quantitative content analysis and semi-structured interviews. The results of the study show that news portals tend to focus on the coverage of conflict situations in order to attract a larger audience, which gives the portal users an incomplete or distorted impression of Kristians Brekte.
Framing of Kristians Brekte from August 2021 to December 2021 in the news portals “LSM.lv”, “Delfi.lv”, “TVNET.lv”, “Apollo.lv”, “Jauns.lv”, “LA.lv” and “nra.lv”
Keywords: Komunikācijas zinātne; Publikācijas; Rāmējumi; Kultūras žurnālistika; Kristians Brekte