Telpu klimata pārraudzības attēlojums - Trams, Matīss Kārlis (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbā tiek apskatīta telpas klimata ietekme uz cilvēka veselību, telpas klimata pārraudzības pielietojums, šāda veida sistēmās izmantotās sensoru tehnoloģijas mērījumu efektīvas attēlošanas metodes, lai izveidotu tīmekļa vietni ēkas efektīvai klimata pārraudzībai. Bakalaura darba mērķi ir izpētīt telpu klimata pārraudzības sistēmu nozīmi un pielietojumu ieinteresētajām personām, izpētīt biežāk pārraudzītos klimata parametrus, klimata parametru savstarpējo korelāciju un ietekmi uz veselīgu vidi, izpētīt un izvērtēt efektīvākos datu attēlošanas veidus sensoru mērījumiem, izstrādāt veikstpējīgu un elastīgu sistēmas prototipu telpas klimatu pārraudzībai.

The aim of the bachelor thesis is to look at indoor climate impact on human health, the applications of indoor climate monitoring, the sensor technology used in these type of systems to effectively display sensor measurements and IEQ values, and the developopment of a prototype website for effective climate monitoring. The objectives of the bachelor thesis are to investigate the role and application of indoor climate monitoring systems for stakeholders, to investigate commonly monitored climate parameters, possible correlation between them and their impact on healthy environment. Investigation and evaluation of effective visualization of sensor data, to develop an agile and flexible prototype system for indoor climate monitoring.
Indoor climate monitoring display
Keywords: Datorzinātne; Telpu klimata pārraudzība; datu attēlojums; klimata kvalitāte; sensoru tehnoloģijas; diagrammas