Pierādījumu pārbaudes kārtība pirmās instances tiesā - Paštore, Alvīne (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma “Pierādījumu pārbaudes kārtība pirmās instances tiesā” tika izvēlēta tāpēc, ka šis jautājums Kriminālprocesa likumā ir regulēts un apskatīts ievērojami mazāk, kā pierādījumu pārbaudes kārtība pirmstiesas izmeklēšanā. Ņemot vērā 2021. gada 1. janvārī spēkā stājušos grozījumus par liecību nolasīšanas kārtību tiesas izmeklēšanā un citu pierādījumu pārbaudes kārtības neskaidro regulējumu, darbs ir vērsts uz pierādījumu pārbaudes kārtības pirmās instances tiesā izpēti, analizējot to vēsturisko attīstību un šī brīža regulējumu Kriminālprocesa likumā. Darbā secīgi izklāstīta un analizēta pierādījumu pārbaudes kārtība pirmās instances tiesā attiecībā pret pierādījumu veidiem, balstot šo informāciju uz tiesu prakses analīzi. Rezultāti apkopoti tēžu veidā ar mērķi veicināt vienādu pierādījumu pārbaudes kārtību kriminālprocesā.

The topic of the bachelor's thesis "Procedure for the examination of evidence in the court of first instance" was chosen, since this issue is significantly less regulated and addressed in the Criminal Procedure Law, as opposed to how the procedure for examination of evidence in pre - trial investigation is regulated. Taking into account the amendments that came into force on January 1, 2021, regarding the procedure for reading testimony in court investigations and the unclear regulation of the procedure for examining other evidence, the work is focused on the study of the procedure of examination of evidence in the court of first instance, analysing their historical development and the current regulation in the Criminal Procedure Law. The paper sequentially sets out and analyses the procedure for examining evidence in the court of first instance in relation to the types of evidence, by basing this analysis on the case law. The results are summarized in the form of theses with the aim to promote uniform procedures for the examination of evidence in criminal proceedings.
Procedure for the examination of evidence in the court of first instance
Keywords: Juridiskā zinātne; pierādījumi; pierādījumu pārbaude; pirmās instances tiesa; liecību nolasīšana; rakstveida pierādījumi