Atšķirības starp varoņa konceptu animācijās Japānas un Rietumu sabiedrībās: varonis kā paraugs bērniem - Vilcāne, Rūta (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbā „Atšķirības starp varoņa konceptu animācijās Japānas un Rietumu sabiedrībās: varonis kā paraugs bērniem” tiek pētīta Japānas un Rietumu sabiedrības un to ietekme uz bērnu caur animācijām. Darba mērķis ir 1) noskaidrot Japānas un Rietumu sabiedrību galvenās atšķirības, kuras attiecas uz ietekmi uz bērniem, 2) apskatīt animācijas varoņu sniegtos paraugus bērniem. Darbs satur 57 lapas un ir sadalīts nodaļās un apakšnodaļās. Pētījuma veikšanai izmantoti zinātniski materiāli, žurnālu raksti, publicējumi internetā, esejas, internetā publicēti raksti un laikraksti.

Bachelor paper „The difference between the concept of a hero in Animation in Japanese and Western societies: the Hero as role model for children” explore the impact that Japan and Western societies have on children through animations. The paper aims to 1) discover the main differences of Japan and Western societies related to the inpact on children, 2) explore the samples of role models that the heroes in the animations present to the children. The paper contains 57 pages and is didvided into sections and subsections. There were scientific materials, magazine articles, essays, articles and newspapers published in the internet used for the purposes of study.
The Difference between the Concept of a Hero in Animation in Japanese and Western Societies: the Hero as Role Model for Children
Keywords: Āzijas studijas; animācijas; varonis; paraugs; sabiedrība; Japāna