Sociālpedagoģiskā darbība pusaudžu sociālo prasmju pilnveidošanai draudzē - Ozola, Lorita (Latvijas Universitāte, 2022)
Loritas Ozolas diplomdarbs “Sociālpedagoģiskā darbība pusaudžu sociālo prasmju pilnveidošanai X draudzē” izstrādāts ar mērķi raksturot socializācijas procesu, sociālās prasmes un to būtību, to specifiku pusaudžu vecumposmā un draudzes darbības ietvaros, kā arī, izstrādāt un aprobēt sociālpedagoģiskās darbības programmu pusaudžu sociālo prasmju pilnveidošanai. Teorētiskajā daļā raksturots socializācijas process, sociālās prasmes, socializācijas procesa specifika pusaudžu vecumā un draudzes darbības ietvaros, kā arī, socializācijas prasmju pilnveides iespējas draudzē. Praktiskajā daļā raksturots pētījums par draudzes darbībā iesaistīto pusaudžu sociālo prasmju pilnveides iespējām. Tika izstrādāta sociālpedagoģiskās darbības programma draudzes darbībā iesaistīto pusaudžu sociālo prasmju pilnveidošanai. Veikta programmas aprobācija un iegūto rezultātu analīze. Atslēgvārdi: Draudze, Pusaudžu vecumposms, Sociālizācijas process, Sociālās prasmes, Sociālpedagoģiskā darbība.

The Diploma Thesis “Socio-pedagogical activity to improve teenager social skills in church’’ has been developed by Lorita Ozola with the aim to describe possibilities of development of adolescent social skills in church, as well as to develop and test a program of socio- pedagogical activities to improve the social skills of adolescents who participate in church activities. The theoretical part describes the concept of socialization and social skills, socialization aspects in adolescence, the operation of the church and its possibilities in improving social skills. The practical part describes the research on the possibilities of adolescent social-skill development in church. A socio-pedagogical action program has been developed to improve the social skills of adolescent participants of church activity. Approbation of the program and analysis of the obtained results have been performed. Keywords: adolescence, socialization, social skills, church, socio-pedagogical activity
Socio-pedagogical activity to improve teenager social skills in church
Keywords: Pedagoģija; Draudze; Pusaudžu vecumposms; Socializācijas process; Sociālās prasmes; Sociālpedagoģiskā darbība