Personas un sociālās identitātes aktuālajie jautājumi - Pitena, Lizete (Latvijas Universitāte, 2010)
Mana darba nosaukums ir “Personas un sociālās identitātes aktuālie jautājumi”. Cilvēka identitātes tēma ir aktuāla jau kopš seniem laikiem, jo uzdod fundamentālo jautājumu: “kas ir cilvēks?” Šajā bakalaura darbā ir apskatīts jautājumu loks, kas veido cilvēka identitāti un kas to saglabā laika gaitā. Cilvēka identitātes koncepciju var apskatīt caur dažādām prizmām. Būtiski indivīda identitātes veidošanos ietekmē sociālā telpa, proti mijiedarbība ar citiem, kā arī sabiedrībā valdošās struktūras. Tiek aplūkota arī mūsdienu aktualitāte, kas saistās ar eksistences ritma paātrinājuma ietekmi uz personas identitāti. Svarīgi ir apzināt tos identitātes elementus, kas spēj pārdzīvot straujo mainību un nepazust plašo iespēju laukā. Atslēgas vārdi:personas identitāte, sociālā identitāte, “es”, patība, persistence, plūdenais laiks

The title of my paper is “Topical questions of personal and social identity”. The subject of human identity is actual since ancient times because its dealing with fundamental question: who is man? This bachelor paper describes the question what person identity consist of and how it survives through time. The concept of identity can be viewed from many sides. It is important how identity is influenced by social environment, meaning, interplay with others and the impact of social structures. This work describes one of topic themes of nowadays that existence flow is speeding up and how it is related to persons identity. It is important to knowledge the elements of identity that can be stable in this fast changing world. Key words:personal identity, social identity, the self, identity, persistency, liquid era
Topical questions of personal and social identity
Keywords: Filozofija