Dažu mākslas priekšmetu neorganisko vielu KIA-FT-IS spektroskopiskā analīze - Andersons, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbā ir apskatīta KIA-FT-IS analīzes metodes izmantošana kultūrvēsturisku priekšmetu analīzē. Ir analizēts priekšmetu krāsojums. Uzņemti 17 atskaites materiālu IS absorbcijas spektri salīdzināšanai ar paraugiem. Noteikts mākslas riekšmetu pārklājuma neorganisko vielu sastāvs.

The application of ATR-FT-IR spectroscopy in cultural heritage object analysis is studied. The IR absorbtion spectra of 17 reference samples have been taken for comparison with nalyzed sample. The paint of art objects has been analyzed. The inorganic constituents of the coating of the art objects have been determined.
Analysis of the inorganic constituents in some art objects by ATR-FT-IR spectroscopy
Keywords: Ķīmija