Kredītrisku vadīšanas paņēmienu efektivitātes novērtēšana - Amirova, Larisa (Latvijas Universitāte, 2008)
Daudzi uzņēmēji vadot savu darbību sastopas ar tādu jēdzienu, kā kredītrisks. Galvenā problēma, kas rodas uzņēmējiem ir tas, ka tiem ir maldīgs uzskats par risku un tas vadības nepieciešamību. Pastāv daudz dažādu nepilnīgo riska traktējumu, kuri arī formē uzņēmēju maldīgo priekšstatu. Vadot risku uzņēmēji grib minimizēt to līdz nullei vai vispār to novērst, kas nav iespējams. Līdz ar to uzņēmējiem ir maldīgs priekšstats par kredītriska vadīšanu un paņēmienu izmantošanas efektivitāti. Pētījuma mērķis ir novērtēt kredītriska vadīšanas paņēmienu efektivitāti. Saņemot pētījuma rezultātus tika noskaidrots, ka katrs kredītriska vadīšanas paņēmiens ir efektīvs katrā konkrētā situācijā. Tas ir atkarīga no tā, kādu rezultātu vēlas sasniegt uzņēmējs.

While managing their business many entrepreneurs come across such a notion as a “credit risk”. Major problem of entrepreneurs is that they have wrong idea of the risk and its management necessity. There are many different incomplete “risk” interpretations that form the wrong idea of risk. Managing the risk entrepreneurs wish to reduce the risk to nothing, to eliminate it, which is not possible at all. That is why entrepreneurs have wrong idea of the risk management and effectiveness of its methods. The aim of the present research is to evaluate the effectiveness of credit risk management methods. On obtaining the research results the author came to the conclusion that different credit risk management method is effective in different situation. It depends on the result an entrepreneur wants to achieve.
Assessment of Credit Risk Management Methods Effectiveness
Keywords: Vadībzinātne