Adopcijas process Latvijā - Bērziņa, Arta (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma: adopcijas process Latvijā, darba autors: Arta Bērziņa. Bakalaura darbā sniegts adopcijas vēsturiskās izcelsmes apraksts, tiesiskā regulējuma aspekti, adopcijas kārtība, saskatot tajā nepilnības un sniedzot priekšlikumus to novēršanai. Bakalaura darba mērķi: 1.apskatīt adopcijas vēsturisko izcelsmi 2.analizēt tiesiskā regulējuma aspektus 3.apskatīt adopcijas kārtību 4.saskatīt nepilnības adopcijas regulējumā un izvirzīt priekšlikumus to novēršanai Bakalaura darbā secināts, ka adopcija ir pamatoti, adekvāti sarežģīts process, kurā primārā loma ir bērna interesēm. Lai tās pilnvērtīgāk aizsargātu, civillikumā būtu jāgroza daži adopciju regulējošie panti. Darbs sastāv no trīs nodaļām, satur 41 lapu un vienu pielikumu. Atslēgas vārdi: adopcija, bērnu tiesības, Civillikuma grozījumi, rīcībspēja

The theme of the bachelor work: adoption of a child in Latvia, author: Arta Bērziņa Bachelor's work provides a description of the origin of the historic adoption, legal aspects of adoption, and shows the imperfections and gives suggestions on what to do. Bachelor work objectives: 1. look at the historical origin of the adoption 2. analyze the aspects of the legal framework 3. view adoption order 4. see the gaps in the regulatory framework and impose the adoption of a suggestion Bachelor's work found that adoption was reasonably adequate for the complex process, in which the primary role is in the child's best interests. To better protect, in the civil law to amend certain articles governing adoption. The work consists of three departments, 41 pages and one annex. Keywords: adoption, children's rights, amendments to the Civil Code, capacity
Adoption of a child in Latvia
Keywords: Juridiskā zinātne