Sociālais tīkls radošiem cilvēkiem “Astrum”, izmantojot ietvaru “Laravel” - Kopteva, Ksenija (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darba ietvaros ir izveidota specifikācija, projektējums un testēšanas dokumentācija sistēmai “Astrum”, kā arī pašas sistēmas izveide. Sistēmas mērķis ir nodrošināt sociālo tīklu radošiem cilvēkiem, kur ir viss nepieciešamais kā viņu ikdienas pieredzei sociālajos tīklos, tā arī viņu darbam. Sistēma ļauj veidot publikācijas ar attēliem, rakstīt teksta ziņas, rakstīt komentārus un atzīmēt patikušos darbus, pasūtīt citu lietotāju produktus, kā arī personalizēt savu lietotāja lapu ar nopirktajiem ar sistēmas valūtu foniem un profila attēlu rāmjiem. Sistēma ir izstrādāta ar Laravel 10 ietvaru, kas balstās uz PHP valodu, un MySQL DBVS.

This qualification work includes the software requirements specification, design and testing documentation of the "Astrum" system, as well as the system implementation. The system aims to provide a social network for creative people, with everything they need for their daily experience on social media as well as for their work. The system allows users to create posts with images, write text posts called "notes", write comments and "like" works they like, order other users' products, and personalize their user page with backgrounds and profile picture frames bought with an in-system currency "stars". The system is developed with the Laravel 10 framework, which is based on the PHP language, and the MySQL DBMS.
Social media for creative people “Astrum” using “Laravel” framework
Keywords: Datorzinātne; tīmekļa vietne; sociālais tīkls; Laravel; PHP; MVC