Uzņēmuma SIA "X" finanšu darbības analīze - Zilaisgailis, Matīss (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba nosaukums ir „Uzņēmuma SIA „X” finanšu darbības analīze”. Bakalaura darba mērķis – uz teorētiskās bāzes pamata, veicot aprēķinus, noskaidrot, kāda ir uzņēmuma SIA „X” finansiālā situācija un noteikt virzienus tās uzlabošanai. Pētījuma uzdevumi: 1.izpētīt finanšu analīzes teorētiskos aspektus; 2.veikt uzņēmuma finanšu stāvokļa analīzi, aprēķinot uzņēmuma finanšu rādītājus; 3.interpretēt analīzes gaitā iegūtos rezultātus un izdarīt secinājumus; 4.izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Bakalaura darbs sastāv no divām daļām – teorētiskās un analītiskās daļas. Pirmā darba daļa sniedz informāciju par finanšu analīzes būtību un tās nepieciešamību uzņēmuma darbībā. Savukārt otrā darba daļa sniedz detalizētu priekšstatu par uzņēmuma finansiālo stāvokli, to ietekmējošiem faktoriem un attīstības virzienu. Darba nobeigumā ir autora izdarītie secinājumi un izteiktie priekšlikumi uzņēmuma finansiālā stāvokļa uzlabošanai.

Bachelor`s work - „The analysis of financial activities of the enterprise “X” Ltd.” The aim of the Bachelor`s work is to estimating the financial projections, based on theoretical grounds, determine, what is the financial position of the company and set the strategy to its improvement. The tasks, of the research work: 1.to analyse the theoretical financial aspects; 2.to do analyse`s of the fiancial position of the company SIA „X”, based on financial indicators; 3.to interpret the obtained results and draw the conclusions; 4.to work out the recommendations for the improvement of the comapny`s financial position. Bachelor`s work is divided into 2 parts: The 1st part reveals the esence of the financial analyses and their necessity in the development of the company. The 2nd part provides with detailed layout of the financial position of the company SIA „X”. The summary of the work includes the conclusions and recommendations for the improvement of the financial position.
The analysis of financial activities of the enterprise "X" Ltd.
Keywords: Ekonomika