Vietnes "perkamkopa.lv" mārketinga plāna izstrāde - Žabars, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2011)
Diplomdarba temats ir „Vietnes "perkamkopa.lv" mārketinga plāna izstrāde”, kas saistīts ar vietnes mārketinga plāna izstrādi un analīzi. Autora mērķis ir izstrādāt mārketinga plānu vietnei „perkamkopa.lv”. Mērķa sasniegšanai ir izvirzīti uzdevumi: Izzināt mārketinga darbības teorētiskos aspektus; Raksturot vietnes „perkamkopa.lv” mārketinga vidi; Noteikt vietnes „perkamkopa.lv” mārketinga pasākumu prioritātes; Izstrādāt vietnei „perkamkopa.lv” mārketinga plānu. Diplomdarba mērķa sasniegšanai tika apkopa un izanalizēta informācija par kolektīvās iepirkšanās norisi Latvijā. Diplomdarbs sastāv no trīs daļām. Sākumā autors darbā apraksta mārketinga darbības nozīmi uzņēmējdarbības vadīšanā, izpētot mārketinga teorētiskos aspektus un izzinot mārketinga stratēģijas nozīmi. Otrajā nodaļā autors analizē kolektīvās iepirkšanās attīstību Latvijā; vietnes misiju, mērķus un stratēģiju; analizē mārketinga vidi; apraksta sniegto pakalpojumu un preču sortimenta klāstu, kā arī uz šīs informācijas bāzes veic SVID analīzi. Diplomdarba trešajā nodaļā autors veicis līdzšinējo reklāmas efektivitātes izvērtējumu un izstrādājis turpmāko mārketinga pasākumu plānu vietnei „perkamkopa.lv”. Diplomdarba noslēgumā apkopoti autora galvenie secinājumi, kā arī izstrādāti priekšlikumi, kas vērsti uz veicamajiem pasākumiem vietnes attīstībai. Darbs sastāv no 63lpp, tajā ir iekļauti 15 attēli,11 tabulas un 2 pielikumi.

The subject of the diploma work is “The development of the marketing plan of the web site perkamkopa.lv” and it involves the development of a marketing plan of the web site and its analysis. The goal of the author is to develop marketing plan for the web site “perkamkopa.lv” To reach the goal the following assignments are brought forward: •To find out the theoretical aspects of marketing; •To characterize marketing environment of the web site “perkamkopa.lv”; •To define the priorities of the marketing activities of the web site “perkamkopa.lv”; •To develop a marketing plan of the web site “perkamkopa.lv”. In order to reach the goal of the diploma work the information about the collective purchase process in Latvia was collected and thought through. The diploma work is composed of three parts. In the first chapter of the diploma work the author describes the importance of the marketing in the management business through exploring theoretical aspects of marketing and through exploring the importance of the marketing strategy. In the chapter the author analyzes collective purchase development in Latvia; the web site`s mission, the goals and strategy; analyzes the marketing environment; describes the assortment of the offered service and products, as well as, carries out SWOT analyses based on this information. In the third chapter the author has evaluated the effectiveness of the previous advertisement actions and has made the future marketing plan for the web site “perkamkopa.lv”. In conclusion of the diploma work the author has summed up general conclusions as well as the author has prepared suggestions which are meant to show the events which have to be carried out to promote the development of the web site. The diploma work consists of 63 pages and there are 15 pictures, 11 tables and 2 annexes.
The website's "perkamkopa.lv" marketing plan development
Keywords: Vadībzinātne