Masu mediju ietekme uz pusaudžu agresivitāti - Apsīte, Monta (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba mērķis bija izpētī masu mediju ietekmi uz pusaudžiem un noskaidrot,vai tie veicina pusaudžu agresivitāti.Pētījumā piedalījās 100 respondenti,no pilsētas un novada.Sievietes 59( 59%) un vīrieši 41(41%),vecumā no 13-16 gadiem.Rezultātu iegūšanai tika izveidota un izmantota kvantitatīvā pētījuma metode-anketēšana.Aptaujas anketa tika izveidota ar 22dažādiem jautājumiem,lai varētu izzināt vai masu mediji negatīvi ietekmē pusaudžus un veicina to agresivitāti.Iegūtie rezultāti tika analizēti un parādīja,ka respondenti daudz sava brīvā laika velta masu medijiem.Respondenti atzina,ka pēc vairāku stundu pavadīta laika pie datora vai televizora rodas grūtības iemigt,kā arī no rītiem problēmas piecelties.Pierādās,ka kopā 72%no aptaujātajiem un atbildes sniegušajiem respondentiem atzīst,ka līdz pat 6stundām dienā,velta savu laiku datorspēļu spēlēšanai.Darbā apkopotie rezultāti parādīja, ka darba izvirzītā hipotēze:masu mediji veicina pusaudžu agresivitāti-daļēji apstiprinās.

The aim of this bachelor paper was to find out how does the mass media influence adolescents and to clarify,does it promotes aggressiveness in adolescents.100 respondents from the city and region participated in this research,59 woman(59%) and 41 man (41%)in age from 13-16.To obtain the results,the quantitative research method-survey,was made and used.The questionnaire was made with 22different questions to find out does the mass media makes negative influence on adolescent and promotes their aggressiveness.The results were analyzed and showed that respondents spend a lot of their free time in using mass media.Respondents admitted,that they have a difficulties to fall asleep and to wake up in the mornings after using computer or watching television for couple of hours.Conclusions and the results of research summarized in this paper showed that hypothesis, promoted in this paper, partly confirms.
Media influence on adolescent aggression
Keywords: Medicīna