Krievijas tūristu ietekme uz viesnīcu uzņēmējdarbību Latvijā - Stinkure, Linda (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba nosaukums ir „Krievijas tūristu ietekme uz viesnīcu uzņēmējdarbību Latvijā”. Darba mērķis ir vērtēt Krievijas tūristu lomu viesnīcu uzņēmējdarbībā Latvijā un izstrādāt priekšlikumus, kas sekmētu Krievijas tūristu skaita pieaugumu. Bakalaura darbs sastāv no trim daļām. Darba struktūra veidota atbilstoši darba mērķim un uzdevumiem. Bakalaura darba pirmajā nodaļā, kas ir teorētiskā daļa, autore pēta viesnīcu sektoru tūrisma nozarē, tā apakšnozares un klasificēšanas paņēmienus, kā arī attīstības priekšnoteikumus un viesmīlības produktu viesnīcu nozarē. Ar mērķi izprast Krievijas tūristu ietekmi uz viesnīcu uzņēmējdarbības rādītājiem, tiek padziļināti skatīti tirgus segmentēšanas pamatprincipi. Bakalaura darba otrajā nodaļā jeb analītiskajā daļā tiek apkopoti un analizēti viesnīcu uzņēmējdarbības rezultāti Latvijā no 2012.gada līdz 2014.gadam, vēršot uzmanību arī uz pieejamajiem datiem par 2015.gada deviņiem mēnešiem. Bakalaura darba trešajā nodaļā tiek intervēti Latvijā vadošo viesnīcu pārstāvji, lai noskaidrotu viņu viedokli par Krievijas tūristu ietekmi uz viesnīcu uzņēmējdarbību Latvijā un noskaidrot iespējamos risinājumus pieauguma veicināšanai. Iegūtie rezultāti tiek apkopoti un analizēti, sniegti priekšlikumi. Darbā izmantotas statistiskās, salīdzinošās, matemātiskās un grafiskās datu analīzes metodes. Bakalaura darbs satur 3 nodaļas un tā kopējais apjoms ir 89.lpp. Darbā ir izmantoti 56 literatūras avoti, tai skaitā, arī vairāki interneta avoti; ietvertas 26 tabulas un 11 attēli. Darbam pievienoti 4 pielikumi.

The title of bachelor’s work is “Russian tourist impact on the hotel business in Latvia”. The aim of the work is to evaluate Russian tourist role in the hotel business in Latvia and to establish proposals to facilitate the increase in the number of Russian tourists visiting Latvia. The bachelor’s work consists of three parts. The structure of work is based on work’s goals and tasks. In the first chapter, which is the theoretical part, of bachelor’s work the author explores the hotel sector in the tourism industry, and the sub-classification techniques, as well as prerequisites for the development and hospitality product in the hotel industry. There are reviewed in depth the basic principles of market segmentation to understand the effects of Russian tourist impact on the hotel business. In the second chapter, i.e. the analytical part, is collected and analyzed statistics from 2012 to 2014 of the hotel business in Latvia, focusing also on the available data for the nine months of 2015. In the third chapter of the bachelor work are interviewed the representatives of the leading hotels in Latvia to find out their views about the effect of Russian tourist on the hotel business in Latvia and find out possible solutions to promote growth. The results are collected and analyzed; the author gives the proposals for Russian tourist’s attraction to Latvia. In the work are given statistical, comparative, mathematical and graphical data analysis methods. The Bachelor work consists of three parts and a total amount of 89.p. There are used 56 literature resources, including several internet resources, in the work, as well as included 26 tables and 11 images. There are 4 annexes attached to the work.
Russian tourist impact on the hotel business in Latvia
Keywords: Vadībzinātne; viesnīcu uzņēmējdarbība; viesmīlības industrija; produktu/ pakalpojumu komplekss; lēmumu pieņemšanas process; tirgus segmentēšana