Kombinatoriskās ģeometrijas speciālas problēmas - Volodina, Natalija (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darbā ir pētītas divas kombinatoriskās ģeometrijas problēmas – heksamondu spēle diviem spēlētājiem un taisnstūra 2×3 bloķēšana. Ir atrasta uzvaroša stratēģija pirmajam spēlētājam heksamondu spēlē. Ir iegūti daži jauni rezultāti, saistībā ar taisnstūra 2×3 bloķēšanas problēmu.

This master thesis deals with two problems of combinatorial geometry – hexiamond game for two players and exclusion problem for the 2×3 rectangle. Winning strategy for the first player in the hexiamond game has been found. The new results have been obtained regarding the 2×3 rectangle exclusion problem.
Special Problems of Combinatorial Geometry
Keywords: Matemātika; bloķēšanas uzdevumi; heksamonds; polimonds; n-monds; uzvaroša stratēģija