Vasaras nometņu organizācija bērniem ar garīgas attīstības traucējumiem - Hercberga, Anna Marija (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarba tēma: “Vasaras nometņu organizēšana bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem”. Pētījuma mērķis: Izstrādāt savu vasaras nometnes moduli bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem. Darbs izstrādāts, lai piedāvātu savu vasaras nometnes moduli, lai cilvēkiem rastos vēl vairāk idejas, kā varētu organizēt un attīstīs vasaras nometnes Latvijā bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem. Lai vecāki varētu dabūt atbalstu, atvilkt elpu, iegūt jaunu pieredzi un veicināt Latvijā vasaras nometnes bērniem ar speciālām vajadzībām attīstību. Darbā tiek sniegts autores vasaras nometne bērniem ar garīgas attīstības moduli. Darbs izstrādāts, pamatojoties uz teorētiskam atziņām, speciālās skolas pedagogu pieredzi, profesionāļu zināšanām un pieredzi vasaras nometnes organizācija. Praktiskajā daļā tiek pētītas vasaras nometņu organizācija bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem. Diplomdarbs darba izstrādes laikā darba autore guva daudz vērīgas atziņas un secinājumus. Galvenā no tām, ka nometnes bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem ir nepieciešamas, jo ar katru gadu piedzimst vēl vairāk bērnu ar garīgas attīstības traucējumiem. Vecākiem netiek nodrošināts pietiekams atbalsts, lai viņi varētu atvilkt elpu.

Thesis topic: Organization of summer camps for children with mental development needs. Objective of the study: Develop your own summer camp model for children with intellectual disabilities. The work has been designed to offer its own summer camp module to give people more ideas on how to organize and develop summer camp for children with intellectual disabilities in Latvia. For parents to get support, take a breath, gain new experience and promote the development of a summer camp for children with special needs in Latvia . The author present summer camp module for children with intellectual disabilities. The thesis has been developed on the basis of theoretical knowledge, experience of summer camp organization. The practical part explores the topicality: summer camps for children with mental disabilities. During the development of the graduate work, the author of the thesis gained a lot of careful insights and conclusions. Most importantly, camps for children with mental disabilities are needed as more children with mental disabilities are born each year. Parents are not given enough support to breathe.
Organization of children's summer camps for children with mental disability
Keywords: Pedagoģija; vasaras nometnes; bērni ar garīgās attīstības; vasaras nometņu organizācija; neformālā izglītība