Kuņģa vēža profilakses iespēju izpēte, tostarp izmantojot gaistošo marķieru diagnostikas principu - Gašenko, Evita (Latvijas Universitāte, 2024)
Kuņģa vēzis (KV) ir piektais biežāk sastopamais ļaundabīgais audzējs. Tā ir heterogēna slimība no genotipa, fenotipa un klīniskās norises viedokļa, kas raksturojas ar sliktiem piecu gadu dzīvildzes rādītājiem. Darba mērķis. Pētījuma mērķis bija iegūt jaunu zinātību un risinājumu KV radītā veselības sloga mazināšanai, īpašu uzmanību vēršot izelpas gaistošo marķieru diagnostikas iespēju izmantošanai.

Gastric cancer (GC) is the fifth most common malignant tumor. It is a heterogeneous disease in terms of genotype, phenotype, and clinical course, characterized by poor five-year survival rates. Objective. The aim of this study was to obtain new knowledge and solutions for reducing the health burden caused by GC, with a particular focus on utilizing exhaled breath volatile marker diagnostic possibilities.
Promocijas darbs
Keywords: Medicīna; Klīniskā medicīna; Onkoloģija-hematoloģija; Clinical medicine; Oncology-hematology