Magnētiskās rezonanses protokola pielietojums pacientiem ar galvas smadzeņu gliāliem audzējiem - Abramoviča, Gunta (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma “Magnētiskās rezonanses protokola pielietojums pacientiem ar galvas smadzeņu gliāliem audzējiem”. Galvas smadzeņu ļaundabīgie audzēji dažādās valstīs kopumā sastāda apmēram desmito daļu no visiem cilvēka audzējiem. Ar magnētiskās rezonanses metodes palīdzību, ir iespējams iegūt daudz precīzāku informāciju par pataloģiju, kā veicot datortomogrāfiju. Darba mērķis ir noskaidrot magnētiskās rezonanses protokola pielietojumu pacientiem ar galvas smadzeņu gliāliem audzējiem. Darba uzdevumi ir apkopot un pētīt informatīvos materiālus par galvas smadzeņu uzbūvi un anatomiju, apkopot un pētīt informatīvos materiālus par galvas smadzeņu gliāliem audzējiem, apkopot un analizēt informatīvos materiālus par magnētiskās rezonanses taktiku izmeklējuma laikā pacientiem ar galvas smadzeņu gliāliem audzējiem, apkopot un analizēt literatūrā aprakstītos magnētiskās rezonanses protokolus, apkopot iegūto informāciju un veikt analīzi, izstrādāt secinājumus. Pētījuma instruments ir pētījuma protokols. Pētniecības metode ir kvalitatīvs pētījums – salīdzinošā analīze. Bakalaura darba apjoms ir 31 lpp, ko veido 5 nodaļas, 8 apakšnodaļas, izmantoti 27 literatūras avoti, izstrādāti secinājumi.

The subject of the Bachelor's work, “application of the Magnetic resonance Protocol to patients with brain glial tumors.” Brain malignancies in different countries generally account for about a tenth of all human tumours. By magnetic resonance, it is possible to obtain more precise information about pathology than is possible by computed tomography or ultrasonography or radiography. The work aims to find out the application of the MRI protocol in patients with brain glial tumours. The task of the work is to collect and study outreach material on brain structure and anatomy, to collect and study outreach material on brain glial tumors, to collect and analyze outreach material on magnetic resonance tactics during an exam in patients with brain glial tumors, to collect and analyze the magnetic resonance protocols described in the literature, to gather the information obtained, and to conduct analysis, to draw conclusions. The study instrument is the study protocol. The research method is a qualitative study, comparative analysis. The Bachelor's work amounts to 31 lpp, made up of 5 chapters, 8 subchapters, 27 literature sources used, conclusions drawn.
Application of the magnetic resonance protocol in patients with brain tumours
Keywords: Medicīna; magnētiskā rezonanse; protokols; galvas audzēji; sekvences; plaknes