Koncentrācijas lauka aprēķināšana 2 slāņu vidē ar konvekciju un difūziju - Pauga, Inese (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbā apskatīti 4 dažādi risināšanas paņēmieni matemātiskās fizikas paraboliskā tipa vienādojumam divu slāņu vidē ar konvekciju un difūziju. "Pilnā" problēma ir tikai pirmā, bet pārējās problēmas jau ir viduvētas - vienā vai abos slāņos. Pielietojot skaitliskās metodes, katrai matemātiskās fizikas problēmai tiek sastādīta diferenču shēma. Izmantojot datorprogrammu MAPLE, tiek programmētas 2 diferenču shēmas un iegūti grafiki koncentrācijas pētīšanai.

The paper discussed four different methods of solving mathematical physics parabolic-type equation of a two-layer medium by convection and diffusion. The "full" problem is only the first, but the other problem is integrated - one or two layers. Applying numerical methods, mathematical physics of each problem is made differentiation scheme. Using MAPLE software is programmed two differentiation schemes and obtained graphs illustrate concentrations.
Calculation of the concentration field in the two-layer medium with convection and diffusion
Keywords: Matemātika