Magnija noteikšana dažos farmaceitiskos preparātos - Ruciņš, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2008)
Magnija noteikšana dažos farmaceitiskos preparātos. Ruciņš M., zinātniskā darba vadītāja ķīm. maģ. lekt. Gigele R. Bakalaura darbs, 35 lappuse, 5 attēli, 12 tabulas, 13 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā ir veikta magnija kvantitatīva analīze. Analizēti farmaceitiskie preparāti: Magvit B6 tabletēs, 25% MgSO4 šķīdums injekcijām un Magnum forte putojošās tabletēs. Iegūto rezultātu salīdzināšanai tika izmantotas divas analītiskās metodes: kompleksonometriska titrēšana un fotometrija. Veikta iegūto rezultātu matemātiskā apstrāde.

Detection of magnesium in pharmaceuticals. Ruciņš M., supervisor chem. mag. lect. Gigele R. Bachelor’s thesis, 35 pages, 5 figures, 12 tables, 13 literature references. In Latvian. Quantitative analysis of magnesium has been performed. Some kind of pharmaceutical preparations were analysed: Magvit B6 pills, 25% MgSO4 injection solution and Magnum forte foaming pills. The acquired results were compared with two analytical methods: complexonometry and photometry. The reuslts were mathematicaly evaluated.
Detection of magnium in pharmaceuticals
Keywords: Farmācija