Metālisko elementu noteikšana sēnēs, izmantojot dažādus sēņu paraugu sagatavošanas veidus - Arhipovs, Vladislavs (Latvijas Universitāte, 2017)
Metālisko elementu noteikšana sēnēs, izmantojot dažādus sēņu paraugu sagatavošanas veidus. Arhipovs V., zinātniskā vadītāja Dr. ķīm., doc. Osīte A. Bakalaura darbs, 39 lappuses, 10 attēli, 12 tabulas, 28 literatūras avoti, 4 pielikumi. Latviešu valodā. Bakalaura darba ietvaros pētīta zinātniskā, metodiskā un mācību literatūra par sēņu paraugu priekšsagatavošanas, kā arī sagatavošanas metožu iespējām dažādu metālisko elementu noteikšanai sēnēs. No literatūtrā pētītajām metodēm sēņu paraugu sagatavošanai izvērtēšanai bija izvēlētas divas: sausā pārpelnošana un mineralizācijas metode mikroviļņu tehnikā.

Metallic elements determination options in mushrooms, using different types of mushroom sample preparation methods. Arhipovs V., supervisor Dr. chem. Osīte A. Bachelor thesis, 39 pages, 10 figures, 12 tables, 28 literature references, 4 appendices. In Latvian. In this bachelor thesis the scientific, methodical and educational literature of the mushroom samples before preparation and preparation methods options to various metallic elements determination in mushrooms was investigated. After the literature research two methods for the mushroom’s sample preparation are choosed for evaluation: dry ashing and microwave digestion method.
Metallic elements determination options in mushrooms, using different types of mushroom sample preparation methods
Keywords: Ķīmija; SĒNES; PARAUGU SAGATAVOŠANA; SAUSĀ PĀRPELNOŠANA; MINERALIZĀCIJAS METODE MIKROVIĻŅU IEKĀRTĀ; LIESMAS ATOMU ABSORBCIJAS SPEKTROMETRIJA