Fizisko personu datu aizsardzība nodarbinātībā - Korņejevs, Ivo (Latvijas Universitāte, 2020)
Nodarbinātība ir joma, kurā tiek apstrādāti personas dati pusei Latvijas iedzīvotāju. Tiesības uz personas datu aizsardzību ir ikviena cilvēka pamattiesība Eiropas Savienībā. Tādēļ šo tiesību aizsardzībai ir jāvelta adekvāti un pietiekami aizsargpasākumi. Pētījuma galvenais mērķis ir izvērtēt, kā tiek aizsargāti fizisko personu dati nodarbinātībā Latvijā. Pētījuma galvenie uzdevumi ir saprast fizisko personu datu apstrādes nodarbinātībā saturu un problemātiku, kā arī piedāvāt risinājumus šīm problēmām. Rezultātā autors ir veicis pētījumu, kurā, pamatojoties uz teorijas atziņām un tiesu praksi, noskaidrojis, kā būtu pareizi jāveic personu datu apstrāde nodarbinātībā, identificējis problēmas un sniedzis priekšlikumus to risināšanai.

Employment is an area where personal data is processed for half of the Latvian population. The right to data protection is a fundamental right of every human being in the European Union. Therefore, adequate safeguards should be put in place to protect this right. The purpose of the study is to evaluate the protection of personal data in employment in Latvia. The main tasks of the research are to understand the content and problems of personal data processing in employment and to propose solutions to these problems. As a result, the author has conducted a study which, based on theory and case law, has identified how personal data processing in employment should be properly conducted, identified problems, and made suggestions for solutions.
Personal data protection in employment
Keywords: Juridiskā zinātne; personas datu apstrāde; Vispārējā datu aizsardzības regula; cilvēktiesības; tiesības uz datu aizsardzību; tiesības uz privāto dzīvi