Mākoņpakalpojumu sniedzēju salīdzinājums “TIA” apdrošināšanas sistēmai - Plācis, Elvis (Latvijas Universitāte, 2021)
Mūsdienās vairākas organizācijas vēlas atteikties no savas infrastruktūras, pārceļot izmantotos risinājumus mākoņpakalpojumu sniedzēju platformās, lai nodrošinātu labāku ātrdarbību, mērogojamību, pieejamību vai, piemēram, vienkārši samazinātu sistēmu uzturēšanas izmaksas. Autors ir piedalījies projektā, kurā tika veikta TIA Technology izstrādātās apdrošināšanas sistēmas TIA tehniskā analīze paralēli tās izstrādei ar mērķi to migrēt uz mākoņpakalpojumu platformu Microsoft Azure vai Oracle Cloud, analīzes rezultātā attiecīgajai TIA implementācijai arī veicot visu izstrādes procesā iesaistīto komponenšu migrāciju uz Oracle Cloud. Šī darba gaitā autors apskatīja Oracle Cloud un Microsoft Azure mākoņskaitļošanas platformas un to piedāvātās iespējas TIA darbības nodrošināšanai, aprakstīja migrācijas procesu, izaicinājumus, motivāciju, kā arī šīs rīcības stratēģiju. Autors arī projekta izstrādes laikā apkopoja iegūtās zināšanas un pieredzi ar mērķi piedāvāt vadlīnijas līdzīgas problēmas risināšanai – TIA apdrošināšanas sistēmas migrācijai uz mākoņpakalpojumu platformu Oracle Cloud.

Nowadays many organizations would like to discard their on-premise infrastructure by moving their solutions to cloud service provider platforms to provide better performance, scalability, accessibility or just for maintenance cost reduction. Author has been involved in a project, where the insurance system TIA developed by TIA Technology has been technically analyzed in parallel with its development and customization with the aim to migrate it to cloud service provider platforms Microsoft Azure or Oracle Cloud. After analysis this TIA implementation was migrated with all involved development process components to Oracle OCI. This paper describes author’s research regarding Oracle Cloud and Microsoft Azure cloud service provider platforms and their provided options to ensure operation of TIA, migration process, challenges, motivation, and action strategy. As a result, author summarized the obtained knowledge and experience with an intention to provide guidelines necessary to solve a similar problem – TIA insurance system migration to Oracle Cloud.
Cloud service provider comparison for “TIA” insurance system
Keywords: Datorzinātne; TIA; Oracle Cloud; Microsoft Azure; vadlīnijas; mākoņpakalpojumi