Kalcija dobezilāta hidrātu iegūšana un savstarpējās pārvērtības - Līckrastiņa, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2010)
Kalcija dobezilāta hidrātu iegūšana un savstarpējās pārvērtības. Līckrastiņa K., darba vadītājs Dr. ķīm., asoc. prof. Actiņš A. Bakalaura darbs, 44 lappuses, 21 attēls, 7 tabulas, 30 literatūras avoti, 1 pielikums. Latviešu valodā. Darbā ir veikta kalcija dobezilāta hidrātu iegūšana un identificēšana ar pulvera rentgendifraktometriju, termisko analīzi un infrasarkanās gaismas spektrometriju. Veikti hidrātu savstarpējās termiskās stabilitātes un fāžu pāreju pētījumi. Ar programmām WinPlotr un TOPAS4 aprēķināti kalcija dobezilāta dihidrāta, trihidrāta un pentahidrāta kristāliskā režģa parametri. KALCIJA DOBEZILĀTS, PSEIDOPOLIMORFISMS, PULVERA RENTGENDI-FRAKTOMETRIJA, INFRASARKANĀS GAISMAS SPEKTROMETRIJA, TERMISKĀ ANALĪZE, HIDRATĀCIJA, REŽGA PARAMETRI

Preparation and cross transitions of calcium dobesilate hydrates. Līckrastiņa K., supervisor Dr. ķīm., asoc. prof. Actiņš A. Bachelor's thesis, 44 pages, 21 figure, 7 tables, 30 literature references, 1 appendix. In Latvian. Preparation and identification of calcium dobesilate hydrates with powder X-ray diffractometry, thermal analysis and infra-red spectrometry were investigated in this scientific paper. Hydrate thermal stability and phase transitions were studied. Lattice parameters of calcium dobesilate dihydrate, trihydrate and pentahydrate have been determined using programs WinPlotr and TOPAS4. CALCIUM DOBESILATE, PSEUDOPOLYMORPHISM, POWDER X – RAY DIFRACTOMETRY, INFRA-RED SPECTROMETRY, THERMAL ANALYSIS, HIDRATATION, LATTICE PARAMETERS
Preparation and cross transformations of calcium dobesilate hydrates
Keywords: Ķīmija