Debitoru parādu uzskaite, analīze un kontrole - Āboliņa, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2019)
Diplomdarba tēma “Debitoru parādu uzskaite, analīze un kontrole”. Darba mērķis ir raksturot un analizēt SIA “XXX” debitoru parādu uzskaiti un kontroli, novērtet to atbilstību normatīvo aktu un vispārpieņemto teorētisko aspektu prasībām un izstrādāt priekšlikumus debitoru parādu pārvaldīšanas pilnveidošanai uzņēmumā SIA “XXX”. Darbā ir trīs nodaļas. Pirmajā nodaļā ir pētīti debitoru parādu terētieskie aspekti. Otrā nodaļā apkopoti un izvērtēti debitoru parādu uzskaites un kontroles LR normatīvie akti. Trešā nodaļa ir veltīta uzņēmuma SIA “XXX” debitoru parādu uzskaites izvērtējumam, finanšu rādītāju analīzei. Pētījumā izdarīti secinājumi par uzņēmuma SIA “XXX” debitoru parādiem un izstrādāti priekšlikumi debitoru parādu kontroles sistēmas pilnveidošani. Atslēgvārdi: debitoru parādi, uzskaite, šaubīgie debitori, debitoru aprite, analīze.

Diploma Thesis “Accounting, Analysis and Control of Receivables”. The aim of the thesis is to characterize and analyze the accounting and control of receivables of SIA “XXX”, to evaluate their compliance with the requirements of regulatory enactments and generally accepted theoretical aspects and to develop suggestion for improvement of debtors' debt management in SIA “XXX”. There are three chapters in the thesis. The first chapter examines the theoretical aspects of receivables. The second chapter summarizes and evaluates the laws and regulations of the Republic of Latvia on the accounting and control of receivables. The third chapter is devoted to the valuation of accounts receivable of SIA “XXX”, analysis of financial indicators. The study draws conclusions on the receivables of SIA “XXX” and the suggestion is developed the improve the receivables control system. Keywords: accounts receivable, accounting, doubtful debts, accounts receivable, analysis.
Accounting of receivables, analysis and control
Keywords: Ekonomika; debitoru parādi; uzskaite; šaubīgie debitori; debitoru aprite; analīze